Лютий-березень традиційно вважається періодом всіляких карнавалів і парадів в Європі й не тільки. Характерною особливістю європейських карнавальних парадів є сатиричні гігантські ляльки з пап'є-маше - тут політики, знаменитості та інші публічні особистості, які щільно засіли в новинних стрічках за минулий рік.

Читайте такожУ Києві відкрився фестиваль гігантських китайських ліхтарів (фоторепортаж)

Зокрема, карнавал в Ніцці (Франція) цього року триватиме з 15 по 29 лютого та матиме назву King of Fashion ("Король моди"). Як можна здогадатися з назви, найбільше уваги організатори карнавалу приділять персонам зі світу моди. Вже можна побачити, як готують фігурки легендарного німецького модельєра Карла Лагерфельда, який помер у лютому 2019 року у віці 85 років. Вочевидь, саме йому присвячена назва карнавалу.

Відео дня

Також до показу готуються фігурки головної редакторки модного журналу Vogue Анни Вінтур, яку називають найвпливовішою жінкою у світі моди, та британської королеви Єлизавети ІІ, відомої своїм оригінальним стилем.

Лялька британської королеви Єлизавети ІІ / Фото REUTERS

Втім, мода, напевно, не єдина причина, чому Єлизаветі ІІ відведена окрема роль на карнавальному параді у Ніцці, адже протягом усього року Британія була на перших шпальтах спочатку через Brexit (вихід Великобританії з ЄС), потім через Megxit (вихід принца Гаррі та його дружини Меган Маркл з королівської родини).

Не обійшли стороною французькі сатирики і власного президента Емануеля Макрона, пенсійна реформа від якого спричинила тривалі протести серед населення Франції.

Лялька президента Франції Емануеля Макрона та його дружини Бріджит / Фото REUTERS

Окрім карнавалу у Ніцці, чималою популярністю користуються карнавали в італійській Венеції (8-25 лютого) та у німецькому Кельні (20-26 лютого).

Більше про цікаві події у Європі, заради яких можна здійснити подорож у 2020 році, читайте у нашому попередньому матеріалі.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.