Проблема зберігання вирощених на Вінниччині овочів та фруктів наразі стоїть дуже гостро. Область не має достатньо овочесховищ навіть для того, щоб до весни дотримати борщовий набір хоча б для потреб бюджетних закладів.  Щоб поліпшити ситуацію і не купувати напровесні  імпортні фрукти та овочі втридорога,   влада приглядається до незатребуваних армійських овочесховищ.

Про це кореспонденту «УНІАН- Вінниччина» розповів начальник Головного управління економіки Вінницької ОДА  Андрій Гижко.
- Ми звернулись до Міністерства оборони України з проханням провести інвентаризацію відомчих овочесховищ і виявити, які із них через скорочення війська не використовуються. Для нас навіть частина від наявних в області армійських овочесховищ, а їхня місткість -  це десь 10 тис.  тонн , стала б суттєвим ресурсом. Ми потенційно опрацьовуємо це питання, а паралельно шукаємо інвесторів, готових вкласти кошти в їх модернізацією на умовах надання (за державною програмою) 50%-ї компенсації вартості будівництва потужних овочесховищ.

Також, як сказав А. Гижко, керівництво області підтримало ініціативу Асоціації фермерів Вінниччини про спорудження міжрайонного овочесховища, де б аграрні підприємці могли зберігати свої врожаї овочів. Проектна вартість такого сховища – 2.5 млн. гривень.

Відео дня

- Ми наразі опрацьовуємо питання, як зможемо допомогти з будівництвом, щоб у вересні наступного року здати об’єкт, - сказав Андрій Гижко. - Це буде або надання пільгового кредиту, або компенсація  кредитної ставки, якщо вони візьмуть кредит у комерційному банку.