Ілюстрація / REUTERS

Спеціальний представник діючого голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі, посол Мартін Сайдік заявляє, що в рамках переговорів у Мінську триває робота над підготовкою домовленості про абсолютний режим припинення вогню на Донбасі.

Про це він повідомив за підсумками сьогоднішнього засідання ТКГ у Мінську, повідомляє білоруське телеграфне агентство БЕЛТА.

"Готуємо це питання. Але таке рішення ще не ухвалено", - сказав Сайдік.

Відео дня

У зв'язку з цим відзначається, що при пошуку мирного вирішення конфлікту на сході України одним із головних завдань ТКГ залишається забезпечення безпеки і необхідних життєвих умов для цивільного населення.

Читайте такожПутін заявив, що Росія "не проти" поставити окупований Донбас під міжнародний контроль

Посол також звернув увагу на нещодавнє повідомлення про обстріл автомобіля медичної допомоги. Він закликав сторони суворо дотримуватися міжнародних принципів недоторканності медперсоналу.

Як повідомляв УНІАН, 20 грудня 2017 року в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі була досягнута домовленість про встановлення новорічно-різдвяного перемир'я з опівночі 23 грудня, однак окупанти щодня порушують домовленості.