Фото УНИАН

Вісім громадян Молдови отримали тюремні вироки через те, що вони воювали на боці проросійських бойовиків у конфлікті на сході України.

Читайте такожУ Молдові затримували "інструкторів" з Придністров'я, які співпрацювали з бойовиками на Донбасі

Про це оголосив Генеральний прокурор Молдови Едуард Гарунжен, передає Голос Америки. Виступаючи у парламенті, Гарунжен сказав, що громадяни Молдови, які працюють в Росії часто ризикують бути втягнутими в конфлікт, який вже забрав життя більше 10 тис. людей, починаючи з 2014 року.

Відео дня

«Коли брати, батьки, чоловіки, їдуть працювати до східних країн і їх наймають до військових груп, інколи вони гинуть там, а інколи вони повертаються додому, однак їх руки – в крові», - сказав він.

Засуджені отримали різні тюремні строки. Ще 25 громадян Молдови перебувають у міжнародному розшуку у зв’язку з конфліктом на сході України, заявив він.

Відносини між Молдовою та Росією є напруженими після висилки дипломатів минулого року. Джерела Reuters на той час повідомляли, що ця висилка частково пов’язана з спробами Москви наймати бойовиків в Молдові для участі в конфлікті в Україні.