Кадри з Іловайська в 2014 році / фото facebook.com/goldznak.ua

У мережі показали фото і відео, де можна побачити наслідки подій в Іловайську в серпні 2014 року.

Читайте такожБоєць АТО, який пройшов Іловайськ, наклав на себе руки (фото)

Їх на своїй сторінці у Facebook опублікував волонтер проекту "Евакуація 200" Павло Нетьосов.

"Книга про Іловайськ залишилася невиданою. Брехня щодо "щасливої долі" 92-ї бригади залишилася брехнею... Ось чому я вирішив викласти частину матеріалів у вигляді цього відео. Ми потребуємо правди, якою б гіркою вона не була", - написав він.

На записі й фото можна побачити знищену техніку ЗСУ та загиблих бійців.

УВАГА! Відео 18+! Містить шокуючі кадри і не рекомендується до перегляду дітям і людям зі слабкою психікою

Довідка УНІАН. 28 серпня 2014 року українські війська, які складалися переважно з добровольчих батальйонів, потрапили в оточення в Іловайську Донецької області. За даними СБУ, під Іловайськом на той час перебували 3,5 тис. російських військових.

В ніч на 29 серпня президент РФ Володимир Путін звернувся до бойовиків із закликом відкрити гуманітарний коридор для українських військових, які опинилися в оточенні. 29 серпня вранці українські військові двома організованими колонами почали рух з міста за попередньо погодженими з російською стороною маршрутами.

Обидві колони під час виходу з міста були розстріляні бойовиками і російськими регулярними військами.

Під час Іловайського котла загинули 366 військових, ще 429 - отримали поранення різного ступеня тяжкості, а близько 300 - потрапили в полон. Вісім українських бійців, які воювали в оточенні під Іловайськом у серпні 2014 року, вже три роки залишаються в полоні бойовиків.