За минулу добу один військовослужбовець отримав поранення / фото УНІАН

Станом на 20 грудня російські окупаційні війська 8 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр ООС на сторінці в Facebook.

При цьому зафіксовано 3 випадки застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Відео дня

"Зокрема, ворог здійснив обстріл з мінометів калібру 82 мм позицій Об'єднаних сил в районі населених пунктів Луганське на Донецькому напрямку, Гнутове на Маріупольському напрямку з мінометів калібру 120 мм в районі населеного пункту Водяне, що на Маріупольському напрямку.

Читайте такожРосійські танки розміщені за 18 км від українського кордону - Порошенко (відео)

Опорні пункти наших військ було обстріляно з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі населених пунктів Станиця Луганська - на Луганському напрямку, Мар'їнка, Красногорівка, Луганське, на Донецькому напрямку, а також поблизу населених пунктів Гнутове, Лебединське на Маріупольському напрямку", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-центру, для придушення вогневих провокацій противника, оборонці підрозділи застосовували чергові вогневі засоби. За минулу добу один військовослужбовець отримав поранення.

"З початку цієї доби ворог відкривав вогонь по позиціях українських військових біля населеного пункту Чермалик, що на Маріупольському напрямку", - відзначили в штабі.

Як повідомляв УНІАН, СБУ заявила про затримання трьох агентурно-бойових груп російської військової розвідки на сході України.