Колишній високопоставлений терорист "ДНР", засновник батальйону бойовиків "Восток" Олександр Ходаківський розповів про свої переговори з олігархом Рінатом Ахметовим на початку російської окупації Донбасу.

Читайте такожНе Пушилін: ЗМІ дізналися, хто отримає реальну владу і контроль над фінансами після "виборів" у "ДНР"

На відеоінтерв'ю терориста звернув увагу у своєму Twitter блогер Necro Mancer. "Я свого факту спілкування з паном Ахметовим ніколи не приховував... Я говорив йому, що він даремно тішить себе, й що Росія прийде в тій чи іншій формі. І гасла за єдину Україну у Донецьку - це велика політична помилка... Ми якийсь рівень контактів підтримували... Ми з Бородаєм приїжджали до нього в офіс, коли його вже не було, адже виникало дуже багато проблем у "республіки", які не можна було вирішити без його участі", - розповів Ходаковський.

"Я вам наведу один приклад: на території "ДНР" зосереджені 80% енергетичних активів Ріната Ахметова по донецькому регіону. Але весь управлінський потенціал за межам. Відповідно, будь-які аварії, будь-які проблеми на підприємствах енергозабезпечення лягали тягарем, і нам потрібно було вибудовувати розуміння", - розповів терорист.

Раніше екс-командир батальйону "Восток" Олександр Ходаковський заявив, що жителям ОРДО не варто сподіватися на "підйом економіки", поки не закінчаться бойові дії на Донбасі".