Україна стикнулася з серйозною гуманітарною кризою за останні 10 десять років / фото police.dn.ua

Постійні представники Франції при Організації Об'єднаних Націй Франсуа Делатр та Німеччини Крістоф Хойзген закликають Росію і Україну полегшити умови перетину лінії розмежування на Донбасі для цивільних осіб. 

Про це дипломати заявили на засіданні Ради безпеки ООН з приводу четвертої річниці з часу підписання Комплексу заходів з виконання Мінських угод. 

"Україна стикнулася з серйозною гуманітарною кризою за останні 10 десять років", - заявив Делатр. 

Відео дня

"Франція закликає сторони забезпечить вільний перетин лінії розмежування для цивільного населення, яке страждає від негуманних умов", - заявив Делатр та зазначив, що за останні тижні 10 осіб загинуло в умовах очікування переходу через блокпости.

Читайте такожБіля українського кордону Росія зосередила понад 87 тисяч військових - Єльченко

"Також необхідно зробити все можливе для того, щоби вільно, без яких-небудь перешкод, пересувалися гуманітарні організації і установи ООН, зокрема, на території, яка контролюється бойовиками", - додав він. 

Водночас, постійний представник Німеччини при ООН Крістоф Хойзген заявив, що в першу чергу треба подивитися на гуманітарні питання. 

"Я не розумію, чому неможливо дійти згоди між Україною і Росією щодо мосту у Станиці Луганській", - заявив Хойзген.

При цьому він звернувся до постійного представника України при ООН Володимира Єльченка взяти зобов'язання, щоби все зробити для відновлення зазначеного мосту.