Попрощатися з Миколою приїхали сотні побратимів / фото facebook.com/yana.hospitallers

Більше сотні людей приїхали до Маріуполя, щоби провести в останню путь 20-річного парамедика Миколу Волкова.

Він перебував у складі добробату під Водяним, де отримав тяжке поранення, а помер у Дніпрі в лікарні після складної операції, йдеться в сюжеті ТСН.

Авто, в якому везли загиблого, люди зустрічали навколішки. Попрощатися з Миколою приїхали сотні побратимів. Люди просто на дорозі розгорнули синьо-жовті прапори. "Він гідно жив і гідно помер. Він дійсно світла людина", - казали про загиблого. "Хочу низько вклонитися та подякувати батькові за такого сина", - зізнавалися ті, хто прибув на похорон.

За веселу вдачу та голос, який нагадував персонажа мультфільму, на передовій Миколу одразу прозвали "Смурфіком". До військкомату хлопець пішов, щойно рідний Маріуполь обстріляли ворожі "Гради", але скільки не просив – до ЗСУ його не брали. "Він був юнаком-романтиком. Отримав у дитинстві важку травму. За всіма медичними показниками його не брали", - каже доброволець Олександр Ісаєнко із позивним "Пілат".

Читайте такожУ Львові попрощалися із вбитим на Донбасі військовим медиком (відео)

Але Микола вирішив не здаватися і пішов на курси парамедиків до добровольчого батальйону "Аратта". Сергій Міщенко, який проходив навчання разом із ним, зізнається, що "Смурфік" був одним із найкращих на курсах. "Був одним із перших, хто виходив за командою на виконання тренингового навчання. Говорив про майбутнє своє, про те, як його діти будуть жити, яку країну він передасть. Це було особливо дивовижно для 20-річного хлопця", - каже доброволець із позивним "Шнайдер".

"Пілат" згадує, як уперше побачив "Смурфіка" на передовій. "Перший раз я його побачив – взагалі це був якийсь сюр. Йде здалеку якась дитина. В шортах, але в броніку", - каже Олександр Ісаєнко. Однак саме цей юнак одним із перших кидався витягати поранених бійців. 10 квітня під Водяним у Миколу влучив ворожий снайпер, куля пройшла навиліт крізь мозок. До обласної лікарні Дніпра хлопця привезли в комі, його серце зупинялося кілька разів, і кілька разів лікарям вдавалося його запускати. "Він був прооперований, зроблена трепанація черепа, все було зроблено, щоб використати найменший шанс вижити", - розповів заступник головного лікаря Юрій Скребець.

За життя пораненого парамедика колеги боролися п’ять днів, однак у понеділок вранці серце Миколи остаточно зупинилось.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Дніпрі у лікарні імені Мечникова помер 20-річний парамедик Микола Волков з позивним "Смурфік". Раніше хлопець отримав кульове поранення в голову на Донбасі.