Коханівський розповів про перспективи батальйону

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив командир батальйону ОУН Микола Коханівський

За його словами, сьогодні у держави подвійне ставлення до добровольчих збройних формувань у зоні АТО: з одного боку, де-факто, влада їх визнає і співпрацює на рівні взаємодії з регулярними частинами ЗСУ, а з іншого, де-юре, в будь-який момент добровольців можуть роззброїти та навіть заарештувати як учасників незаконних збройних формувань.

Іншою проблемою комбат назвав відсутність соціального захисту поранених добровольців та членів родин загиблих.

Відео дня

Читайте такожСьогодні зранку в Пісках загинув боєць батальйону ОУН"У нас зараз налагодилися стосунки з 93-ю бригадою, з якою ми воюємо разом останні 8 місяців. Ми досягнули компромісу, що нас окремими підрозділом включать до цієї бригади. Нам твердо це пообіцяли. Я зустрічатимуся у штабі з генералітетом з цього приводу", - повідомив Коханівський.

Він наголосив, що його батальйон готовий виконувати принцип субординації: "Я абсолютно розумію, що таке субординація. Ми готові підпорядковуватися ЗСУ, іти під єдиноначаліє, бо інакше в армії не буває".

Також Коханівський висловив сподівання, що влада вирішить питання з його судимістю (за пошкодження у 2009 році пам'ятника Леніну в Києві на бульварі Шевченка - УНІАН), оскільки, згідно із законом, люди з непогашеною судимістю не можуть бути військовослужбовцями. "Судимість у мене не погашена і дотепер, але я сподіваюся, що це вирішиться, з мене знімуть цю судимість, якщо справді хочуть бачити командиром новоствореного підрозділу", - сказав Коханівський.

Говорячи про проблеми соцзахисту добровольців, він заявив, що звертатиметься до народних депутатів-комбатів, щоб вони ініціювали законопроект, який урівняє у правах добровольців і військовослужбовців регулярних військ.