Російські бойовики продовжують ігнорувати демонтаж фортифікаційних споруд / facebook.com/ato.news

Українська сторона готова до початку робіт на зруйнованій ділянці мосту у Станиці Луганській.

Про це повідомляється на сторінці операції Об’єднаних сил у Facebook з посиланням на українську сторону Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Читайте такожРемонт мосту в Станиці Луганській ''забуксував'': бойовики не дають гарантій безпеки

Відео дня

"Сьогодні, 2 вересня, станом на 09.00 українська сторона розпочала демонтаж останньої фортифікаційної споруди, що розміщена в районі КПВВ "Станиця Луганська" та готова до початку робіт, безпосередньо, на зруйнованій ділянці мосту", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що збройними формуваннями РФ та їх найманцями інженерних робіт по демонтажу не проводиться, а навпаки здійснюється укріплення тимчасової споруди синього кольору з надписом СЦКК.

"Зауважимо, що в процесі очищення українською стороною зазначеної ділянки території від фортифікаційних споруд, підрозділами Об'єднаних сил продовжується обладнання опорних пунктів на даній ділянці лінії зіткнення. У разі загострення ситуації на ділянці розведення №1, Об’єднані сили дадуть адекватну відповідь", - наголосили в штабі ООС.

Як повідомляв УНІАН, розведення сил з боку Збройних сил України та бойовиків російсько-окупаційних військ в районі Станиці Луганської розпочалось 26 червня і завершилось 30 червня.

8 липня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова в односторонньому порядку розпочати відновлення зруйнованого мосту у Станиці Луганській, якщо протягом тижня з боку окупованих територій не почнеться демонтаж бетонних укріплень.

18 липня на той час представник України в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ із врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний повідомив, що учасники групи ухвалили рішення про демонтаж фортифікаційних споруд біля мосту в Станиці Луганській та його відбудову.

1 серпня українські сапери розпочали розмінування територій, прилеглих до мосту.

24 серпня українська сторона СЦКК заявила, що окупаційна влада відмовляється демонтувати фортифікаційні споруди поблизу Станиці Луганської, що не дозволяє розпочати ремонт зруйнованої частини мосту.

29 серпня прес-секретар представника України у ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що бойовики встановили біля мосту у Станиці Луганській нову фортифікаційну споруду.