У Станиці Луганській / facebook.com/ato.news

Президент України Володимир Зеленський заявив про демонтаж блокпосту на окупованій частині Станиці Луганської та анонсував початок будівництва мосту.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав перед зустріччю з керівництвом Верховної Ради України, Кабінету міністрів України та правоохоронних відомств у Києві.

Читайте такожУ лікарні Дніпра помер поранений на Донбасі військовий

Відео дня

«Є перемоги і досягнення: демонтували нарешті на окупованій частині Станиці Луганській блокпост. Я вітаю нашу групу, яка займалася цим стратегічним, пріоритетним питанням, і починаємо будувати міст у Станиці Луганській», - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, розведення сил з боку Збройних сил України та бойовиків російсько-окупаційних військ в районі Станиці Луганської розпочалось 26 червня і завершилось 30 червня.

8 липня Зеленський заявив, що Україна готова в односторонньому порядку розпочати відновлення зруйнованого мосту у Станиці Луганській, якщо протягом тижня з боку окупованих територій не почнеться демонтаж бетонних укріплень.

18 липня на той час представник України в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ із врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний повідомив, що учасники групи ухвалили рішення про демонтаж фортифікаційних споруд біля мосту в Станиці Луганській та його відбудову.

1 серпня українські сапери розпочали розмінування територій, прилеглих до мосту.

24 серпня українська сторона СЦКК заявила, що окупаційна влада відмовляється демонтувати фортифікаційні споруди поблизу Станиці Луганської, що не дозволяє розпочати ремонт зруйнованої частини мосту.

29 серпня прес-секретар представника України у ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що бойовики встановили біля мосту у Станиці Луганській нову фортифікаційну споруду.