СММ зафіксувала постріли в районі розведення сил / фото УНІАН

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявляють, що зафіксували постріли у межах ділянки розведення сил і засобів в районі Петрівського Донецької області.

Про це йдеться у звіті на сайті ОБСЄ.

Читайте такожОкупанти сьогодні вгатили з гранатометів та БМП: сили ООС відповіли стрілецькою зброєю

Відео дня

"24 грудня, перебуваючи приблизно за 2 км від Богданівки, спостерігачі чули 2 вибухи невизначеного походження та 2 черги з великокаліберного кулемета - приблизно за 2–3 км на південний схід (за оцінкою, у межах ділянки розведення в районі Петрівського). Того ж дня, патрулюючи орієнтовно за 2 км на північ від Петрівського, команда СММ чула 20 пострілів зі стрілецької зброї (за оцінкою, поза ділянкою розведення, однак у межах 5 км від її межі)", - йдеться у повідомленні.

"26 грудня, здійснюючи спостереження на західній околиці Петрівського, спостерігачі чули 3 постріли зі стрілецької зброї на відстані близько 1-2 км на південь (за оцінкою, у межах ділянки розведення в районі Петрівського). Того ж дня зі своєї позиції у двох різних місцях біля цієї ділянки розведення члени патруля місії чули 12 пострілів і черг із великокаліберного кулемета та стрілецької зброї - усі, за оцінкою, поза ділянкою розведення, однак у межах 5 км від її межі", - сказано у звіті.

Як повідомляв УНІАН, розведення сил української армії та окупаційних військ в районі Станиці Луганської відбулось у червні, поблизу Золотого - наприкінці жовтня, в районі Богданівки і Петрівського – у листопаді.