В ОГП назвали число загиблих у зоні ООС бійців ЗСУ за 2019-2020 рр. / фото сайт президента України

Упродовж 2019-2020 років внаслідок атак і обстрілів на Донбасі загинуло 132 військовослужбовця Збройних сил України.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Офісу генерального прокурора.

Читайте такожНа ТКГ в Мінську домовились про нову ділянку розведення сил на Донбасі - ЗМІ

Відео дня

«Офіс генерального прокурора контролює хід розслідування та судового розгляду за кожним фактом загибелі військовослужбовців в зоні проведення ООС від обстрілів незаконних збройних формувань «ДНР» та «ЛНР», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, за процесуального керівництва Красноармійської місцевої прокуратури, слідчими Нацполіції розпочато досудове розслідування кримінального провадження за фактом обстрілу бойовиками «ДНР» 15 січня промислової зони міста Авдіївка, внаслідок чого загинув військовослужбовець ЗСУ (ч. 3 ст. 258 Кримінального Кодексу України).

Також 16 січня в селі Новозванівка Попаснянського району Луганської області на бойових позиціях внаслідок снайперського обстрілу з напрямку окупованого села Калинове загинув ще один військовослужбовець. За вказаним фактом слідчим відділом Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях в ЄРДР зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258 ККУ. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Луганської області.

При цьому, з метою встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до скоєння вказаних злочинів, проводяться необхідні слідчі дії.

«Загалом упродовж 2019-2020 років через постійні атаки з боку незаконних збройних формувань на території Донецької області загинув 101 військовослужбовець, 519 дістали тяжкі поранення, у Луганській області - 31 та 197 відповідно», - йдеться у повідомленні.