Окупанти проводять систематичні навчання з коригувальниками мінометних та артилерійських розрахунків під керівництвом росіян / Штаб ООС

Російсько-окупаційні війська продовжують облаштовувати вогневі позиції в населених пунктах на Донбасі поблизу цивільних об’єктів для здійснення провокаційних обстрілів підрозділів Об’єднаних сил.

Як передає кореспондент УНІАН, про це з посиланням на дані розвідки повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк на брифінгу в Києві.

Читайте такожЗеленський в Ізраїлі помолився за мир в Україні (фото)

Відео дня

«Російсько-окупаційні війська продовжують використовувати об’єкти цивільної інфраструктури для здійснення провокаційних обстрілів підрозділів Об’єднаних сил. Зокрема заздалегідь обладнані тимчасові вогневі позиції артилерії та мінометів окупанти облаштовують на околицях населених пунктів у безпосередній близькості від цивільних об’єктів», - сказав він.

Водночас, за словами Гуцуляка, для підвищення ефективності застосування артилерії та мінометів у з’єднаннях і частинах російсько-окупаційних військ систематично проводяться навчальні збори з коригувальниками мінометних та артилерійських розрахунків під керівництвом кадрових військовослужбовців ЗС РФ.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних ворожих дій в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії, запевнив Гуцуляк.

Як повідомляв УНІАН, російсько-окупаційні війська з початку доби тричі обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі, один боєць зазнав поранень.