На засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на сході України, яке пройде сьогодні по відеозв'язку, не прийматиметься рішення про створення консультативної ради за участю «представників ОРДЛО» в рамках політичної робочої підгрупи ТКГ.

Про це йдеться в поширеному ЗМІ коментарі віце-прем'єр-міністра, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова.

Читайте такожЩо підписала Україна в Мінську: ЗМІ опублікували документ

«ТКГ відбувається у форматі відеоконференції, тому ніяких рішень про створення підписано бути не може фізично», - заявив він.

Більше того, за словами Резнікова, безпосередньо рішення про створення консультативної ради може бути прийнято після консультацій з Німеччиною, Францією та ОБСЄ. «Вони, на сьогодні, тривають», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня в Мінську відбулося чергове засідання ТКГ за участю керівника офісу президента України Андрія Єрмака і заступника керівника адміністрації президента РФ Дмитра Козака. Вони домовилися підписати рішення ТКГ про створення в складі політичної підгрупи консультативної ради після консультацій з представниками ОБСЄ, Франції та Німеччини щодо виконання домовленостей, досягнутих під час саміту в «нормандському форматі». Підписання мало відбутися на наступному засіданні в Мінську 25 березня.

Пізніше видання «Дзеркало тижня» оприлюднило копію протоколу, підписаного в Мінську 11 березня. Згідно з документом, критерії та порядок призначення членів ради самостійно визначаються України, окремими районами Донецької та Луганської областей України, РФ, ФРН, Францією і ОБСЄ. При цьому по 10 представників від України і ОРДЛО матимуть право вирішального голосу, а по одному представнику від РФ, Німеччини, Франції та ОБСЄ - право дорадчого голосу.

Через кілька днів близько 60 депутатів від «Слуги народу» закликали президента Володимира Зеленського не допустити створення консультативної ради в політичній підгрупі ТКГ у Мінську.