Минулої доби на Донбасі загинув український військовий, ще чотирьох поранено / фото УНІАН

Протягом минулої доби, 20 квітня, проросійські бойовики на Донбасі 13 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил.

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил на сторінці в Facebook.

Так, упродовж доби бойовики відкривали вогонь із мінометів калібру 120 мм, які за Мінськими домовленостями мають зберігатися в районах відведення, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.

Відео дня

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог дев’ять разів відкривав вогонь по підрозділах Об’єднаних сил. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" збройні формування Російської Федерації вдалися до чотирьох обстрілів.

"Для припинення ворожих обстрілів українські захисники успішно застосували чергові вогневі засоби. Відчувши на собі рішучість дій наших воїнів окупанти відмовились від подальшої активності", - повідомили в штабі ООС.

Читайте також"Міна-жаба": штаб ООС показав новий доказ участі Росії у війні на Донбасі (фото)

Внаслідок ворожих обстрілів 20 квітня один українських військовий загинув, ще троє воїнів отримали поранення, а один зазнав бойового ураження.

"За попередніми даними розвідки, 20 квітня українські військовослужбовці знищили одного окупанта та щонайменше трьох поранили", - додали в штабі ООС.

Від початку поточної доби, 21 квітня, російські окупаційні війська активності не проявляли, втрат серед українських захисників немає.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Як повідомляв УНІАН, на Великдень російсько-окупаційні війська, попри встановлений на Донбасі режим всеосяжного і безстрокового припинення вогню, шість разів обстріляли позиції Об’єднаних сил.