УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це Хуг сказав сьогодні на брифінгу.

За його словами, останнім часом стався ряд інцидентів, пов’язаних із загрозою безпеки спостерігачів місії.

Він нагадав, що в неділю, 26 липня, у Щасті зазнали обстрілів два патрулі СММ ОБСЄ, коли вони намагалися перейти контактну лінію. «Рух патрулів був узгоджений з обома сторонами, це особливо турбує», - додав Хуг.

Відео дня

Також, за його словами, в Широкиному Донецької області патруль спостерігачів потрапив під обстріл, в результаті якого постраждав один із спостерігачів місії.

Читайте такожСпостерігачі ОБСЄ відзначають "відносний спокій" у зоні АТО

За словами Хуга, ці інциденти спростовують інформацію про те, що СММ не присутня в місцях, де є високий рівень небезпеки. «Ми обговорили питання щодо вжиття різних заходів для пом’якшення таких ризиків… Всі ці інциденти, крім очевидної небезпеки для спостерігачів, становлять вороже втручання в роботу СММ. Це виклик нашій місії. Наш мандат, перш за все, полягає в тому, щоб спостерігати і робити звіти», - додав Хуг.

Він також зазначив, що спостерігачам місії продовжують обмежувати доступ до місць зберігання важкої зброї. «Нам заважають або взагалі не дають в’їхати до місць зберігання важкої зброї. У понеділок нам не дозволили в’їхати в Дебальцеве», - сказав Хуг.