facebook.com/ato.news

Бойовики обстрілювали населений пункт із ствольної артилерії калібром 122 мм та танків. Причому з танкової гармати вони стріляли 125-мм бронебійними кумулятивними боєприпасами, повідомляє прес-центр АТО з посиланням на прес-офіцера української сторони СЦКК підполковника Вадима Бакая.

Читайте такожМайже 400 ворожих снарядів за добу: штаб АТО оприлюднив фото "переораної" Авдіївки

Як зазначається, внаслідок цих обстрілів значних ушкоджень зазнав приватний житловий сектор цього населеного пункту та сільськогосподарські угіддя агрогосподарства.

Відео дня

Слід зазначити, що Красногорівку бойовики обстрілювали з напрямків Петровського району Донецька (Трудовського) та Старомихайлівки.

Так, військовослужбовці української сторони СЦКК зафіксували 7 влучань артилерійських боєприпасів у поле, яке належить сільськогосподарському підприємству «Красногорівсьске». Внаслідок вибухів постраждало п’ять ділянок сільськогосподарських угідь площею до 15 квадратних метрів кожна та пошкоджено ЛЕП.

Окрім того, згідно з повідомленням, у приватному житловому секторі міста спостерігачі СЦКК знайшли рештки від 125-мм бронебійних кумулятивних снарядів. Вони влучили у подвір’я по вулицях Ворошилова та Ломоносова. Від їхніх розривів вибиті вікна житлових будинків, а фрагментами снарядів пошкоджено фасади цих споруд. Серед мирних мешканців постраждалих не має.

"Разом з тим, залишається незрозумілим, яку мету переслідували бойовики НЗФ ОРДО, використовуючи такі специфічні танкові боєприпаси, адже вони ефективні, в основному, для боротьби із броньованими об’єктами, наприклад, танками. Хоча, якщо б вони влучили у будинок – руйнування були б набагато більші", - йдеться у повідомленні.

За даними прес-центру, всі матеріали фіксації порушення режиму припинення вогню та застосування з боку бойовиків ОРДО озброєння, яке заборонене Мінськими угодами, передані представникам СММ ОБСЄ в Україні.