военный / Фото УНИАН

Як повідомив кореспондента УНІАН керівник прес-центру Оперативного командування "Захід" Анатолій Прошин, вибух стався через порушення правил техніки безпеки одним із військовослужбовців, який був призваний на військові збори.

Під час проведення занять усі військовослужбовці перебували в засобах індивідуального захисту (бронежилетах, касках), що звело ризик до мінімуму.

Особовому складу була надана кваліфікована перша медична допомога фахівцями медичної роти бригади.

Відео дня

Як зауважив Прошин, наразі четверо постраждалих внаслідок вибуху перебувають у госпіталі в Рівному, двох направлено до Києва, одного – до Львова.

Читайте такожАП: Під час навчань в зоні АТО поранено шестеро українських бійців

За наказом командувача військ оперативного командування негайно були припинені всі заняття. Цей випадок доведено до особового складу що знаходиться на полігоні.

Військовим прокурором Рівненського гарнізону до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 414 Кримінального кодексу України "Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення" за фактом отримання вогневого поранення військовослужбовцями.