Асєєв арештований до завершення розслідування / Фото УНІАН

В Організації з безпеки і співробітництва в Європі закликали контрольованих Росією бойовиків негайно звільнити журналіста Станіслава Асєєва, який також відомий під псевдонімом Станіслав Васін.

Про це йдеться у заяві представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлема Дезіра.

Читайте такожУ РФ підтвердили, що бойовики утримують журналіста Асєєва

Відео дня

Він висловив глибоке занепокоєння щодо подальшого утримання під вартою журналіста Асєєва на сході України.

Також нагадується, що 27 липня Союзу журналістів Росії отримала лист від так званої "ДНР", у якому стверджувалося, що Асєєв арештований до завершення розслідування.

"Я закликаю усіх тих, хто причетний, негайно звільнити Асєєва", - наголосив Дезір.

"Журналісти та інші представники ЗМІ повинні вільно висловлювати свої погляди та безперешкодно здійснювати свою роботу", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 4 липня міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала бойовиків «ДНР» розкрити місцезнаходження зниклого в Донецьку журналіста Асєєва.

Асєєв зник 2 червня на території, контрольованій бойовиками «ДНР». Сім'я і друзі зниклого журналіста побоювалися, що він був затриманий так званою «владою» і йому загрожують тортури і жорстоке поводження. Відтоді не було достовірної інформації про його долю і місцеперебування. До сьогодні представники ОРДО стверджували, що не мають інформації про зникнення журналіста.