Через озброєних бойовиків місія ОБСЄ залишила село / фото УНІАН

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) заявляє, що спостерігачі СММ були змушені залишити село Ясне через озброєних бойовиків «ДНР».

Про це йдеться у звіті місії за вихідні.

Спостерігачі заявляють, що 13 серпня озброєний член «ДНР» в Ясному запитав у них про мету візиту і сказав, що йому не подобається присутність місії в селі.

Відео дня

Зокрема, у звіті сказано, що спостерігачі знову зафіксували присутність збройних формувань в житловому районі Ясного, де раніше було задокументовано пошкодження житлових будинків.

Читайте такожНові порушення "Мінська": місія ОБСЄ виявила в "ЛНР" реактивні системи залпового вогню

«На південно-західному кінці вул. Леніна спостерігачі бачили щонайменше 10 озброєних членів «ДНР». Коли троє з них наблизилися до СММ, спостерігачі помітили, що двоє чоловіків тримають автомати типу АК зі знятими запобіжниками (тобто автомати, налаштовані на суцільний автоматичний вогонь), а ще один чоловік здійснював відеофіксацію їхнього спілкування з членами патруля місії. Один з двох чоловіків запитав у спостерігачів про мету їхнього візиту і сказав, що йому не до вподоби присутність місії в селищі", - йдеться у звіті.

Як повідомляв УНІАН, 13 серпня на мосту біля Станиці Луганської озброєний терорист погрожував вистрілити по членах патруля СММ ОБСЄ.