Андрусів оцінив військову загрозу з боку Білорусі / фото t.me/modmilby

Армія Білорусі не становить загрози для ЗСУ з точки зору утворення "котлів", ризик її вторгнення в Україну наразі невеликий.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів, передає "Обозреватель".

"Станом на сьогоднішній день ризики вторгнення залишаються порівняно мінімальними. Але у зв'язку з тим, що росіяни почали перекидати туди додаткові сили, вони починають зростати", - повідомив Андрусів.

Відео дня

Він висловив переконання, що війська Білорусі не будуть вторгатися в Україну без російської армії.

"Якщо таке станеться, то це будуть зведені війська, до складу яких увійдуть російські та білоруські батальйонні групи", - припустив радник міністра.

У ймовірність створення "котлів" для української армії Андрусів не вірить.

"Ніякої такої небезпеки немає, тому що загальна кількість боєздатних білоруських військ становить максимум 9 тисяч. Та й боєздатність під великим питанням. 9 тисяч не можуть влаштувати ніяких котлів", - запевнив він.

"Завдання Білорусі - відтягувати наші війська. Якщо вони будуть входити, то їх завдання буде перерізати комунікації, тобто займати шляхи потенційних поставок озброєння. На більше вони не здатні", - підсумував радник глави МВС.

Як раніше повідомляв УНІАН, 24 червня стало відомо про прибуття на територію білоруського Мозиря російських диверсійних груп, які планують підрив у місті житлових будинків, школи та лікарні. Це може бути подано як відповідь України на авіаційні удари. 

У ніч на 25 червня по території України завдали масованого ракетно-бомбового удару з території Білорусі. В українській розвідці вважають, що це була масштабна провокація Російської Федерації для залучення Білорусі у війну проти України.

Напередодні президент Володимир Зеленський звернувся до Білорусі і попередив, що Олександр Лукашенко втягує їх у війну.