Арахамія й інші депутати від "Слуги народу" прибули в зону проведення ООС / фото t.me/ypaliychuk/124

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія та інші народні депутати від "СН" прибули в зону проведення операції Об’єднаних сил.

Про у Telegram повідомила речниця фракції "Слуга народу" Юлія Палійчук.

"Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, очільник Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич, народні депутати Юрій Мисягін, Мар’яна Безугла прибули в зону проведення ООС", - написала вона.

Відео дня
"Слуги народу" прибули в ООС / фото t.me/ypaliychuk/124

За словами Палійчук, депутати проведуть моніторинг безпекової ситуації, поспілкуються з військовими, передадуть закуплені напередодні дрони на передові позиції українських військових.

Разом з нардепами на Донбас прибули віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук та інші представники Кабміну.

"Прибули в Краматорськ", - написала Верещук у Telegram-каналі.

Як повідомляється на сайті Міноборони, крім урядовців та народних депутатів, у зону проведення ООС прибув також заступник головнокомандувача Збройних сил України генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

Зазначається, що за дорученням президента України, посадовці побувають на лінії зіткнення, передусім, у тих місцях, які останніми зазнали обстрілів російських окупаційних військ.

"Поїздка українських посадовців у район проведення ООС безпосередньо у момент загострення ситуації Російською Федерацією має на меті продемонструвати відсутність будь-яких агресивних намірів з боку України та її Збройних сил, надіслати сигнал українцям на тимчасово окупованих територіях, що Україна чітко дотримується своїх зобов’язань і виступає за політико-дипломатичний сценарій розв’язання конфлікту", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 18 лютого Верещук анонсувала цей візит, зазначивши, що представники Кабміну допомагатимуть органам ВЦА та місцевого самоврядування, а також "ухвалюватимуть управлінські рішення на місці".

Відповідне рішення у Кабміні ухвалили через масові обстріли російськими окупаційними військами українських позицій на Донбасі і застосування важкої артилерії та іншого забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Ці дії РФ супроводжує розповсюдженням дезінформації.

Як повідомляв УНІАН, останніми днями російські окупаційні війська почали масові обстріли позицій Збройних сил України на Донбасі із застосуванням важкої артилерії та іншого забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Ці дії РФ супроводжує розповсюдженням дезінформації щодо ситуації на сході України.

Вас також можуть зацікавити новини: