Внаслідок обстрілів на Донбасі загинув український військовий

Станом на 9 годину ранку 19 лютого з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 19 порушень режиму припинення вогню, 16 з яких із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння. Загинув один український військовий.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

Як зазначається в повідомленні, противник задіяв артилерійські системи калібру 122 мм, міномети калібру 120 мм та 82 мм, гранатомети різних систем. Внаслідок обстрілу один український військовослужбовець отримав осколкове поранення несумісне з життям.

Відео дня

Як повідомив військовий кореспондент ТСН Андрій Цаплієнко в Telegram, 19 лютого, о 07:00 біля селища Миронівський Бахмутського району Донецької області під час обстрілу загинув військовослужбовець Збройних Сил України.

Так, російсько-окупаційні війська обстріляли:

  • Новотроїцьке - з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм;
  • Гранітне та Новоселівку - з артилерії калібру 122 мм;
  • Старогнатівку - з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм та 82 мм;
  • Болотене - з мінометів калібру 82 мм;
  • Водяне - з мінометів калібру 120 мм;
  • Широкине - з мінометів калібру 120 мм.

Крім того, в Донецькій області зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно "Орлан-10", з перетином лінії зіткнення.

"Окупанти продовжують підступно вести артилерійський вогонь з населених пунктів та розміщують свої артилерійські системи поблизу житлових будинків. Такими діями ворог намагається змусити підрозділи Збройних сил України відкривати вогонь у відповідь, щоб надалі звинуватити українських захисників в обстрілах мирних мешканців. Наголошуємо, що Об’єднані сили не відкривають вогонь по об’єктах цивільної інфраструктури та дотримуються норм Міжнародного гуманітарного права", - йдеться в повідомленні.

За минулу добу, 18 лютого, бойовики 66 разів порушували режим припинення вогню.

Військовослужбовці Об'єднаних сил контролюють ситуацію і продовжують виконувати завдання з відбиття і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Зазначимо, що загострення на Донбасі триває третій день. Протягом 17 та 18 лютого бойовики понад 100 разів обстріляли позиції ООС та населені пункти.

Вас також можуть зацікавити новини: