Загострення на кордоні з Білоруссю не спостерігається / фото ua.depositphotos.com

Білорусь спільно з Росією проводить розвідку позицій українських військових на волинському та поліському напрямках.

Про це свідчить робота ворожих безпілотників, які напередодні збили на Волині, розповів ТСН військовий експерт Олександр Мусієнко.

"Це не стало новиною, до цього були готові, як наслідок те, що цей безпілотник вразили. Прикро, що до наслідків таких призвело", - прокоментував експерт загибель людини через падіння уламків дрона.

Відео дня

Загалом, за його словами, збільшення військового контингенту РФ та Білорусі на кордоні не спостерігається.

"Разом з тим, ми бачимо, що триває ескалація і погрози, які стосуються не тільки України, а й Польщі та Литви. Мені все більше видається, що, можливо, в майбутньому для білоруських сил Путін готує таку долю, що вони мають стати елементом ескалації для країн ЄС та НАТО - Польщі та Литви. Навіть більше, ніж з Україною, тому що так на це скидається", - зазначив Мусієнко.

Нагадаємо, 25 липня у Волинській області збили два безпілотники. Уламки одного з них впали на будинки, внаслідок чого одна людина загинула.

Сьогодні в Генштабі ЗСУ повідомили, що ворожі війська з території Білорусі проводили повітряну розвідку у напрямках Луцька та Ковеля.

Раніше перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін наголошував, що Київ готується до найгірших сценаріїв щодо участі Білорусі у війні проти України. За його словами, попри те, що Лукашенко поки усіляко уникає ще більшої залученості до бойових дій проти України, роль Білорусі може стати активнішою.