Російські окупанти не здатні на масштабний наступ / фото Міноборони РФ

Російські окупанти не виконали жодних з запланованих ще на початку літа планів й у них немає можливості на масштабний наступ на раніше звільнені території.

Про це повідомив військовий експерт Олександр Коваленко під час інформаційного телемарафону.

"Можна казати про те, що російські окупаційні війська не виконали жодних з запланованих ще на початку літа окупацій. Наприклад, як повний вихід на адміністративні кордони Луганської або Донецької області", - розповів він.

Відео дня

Щодо фіаско літнього масштабу: за словами експерта окупанти ще не вийшли на адмінкордони Луганської області.

"Вони заблоковані біля Білогорівки та не можуть просуватися у напрямку Сіверська саме з цієї локації, тобто вони не знаходяться на кордонах Луганскьої області", - зазначив Коваленко.

"В Донецький області в них тотальне фіаско. Насьогодні їх більш ніж вже як місяць блокуються найбільш інтенсивні бойові дії саме в напрямку Авдіївки і також на Бахмутському напрямку", - продовжив він.

Російська армія насьогодні демонструє "рефлексію" наступальних дій, але вони настільки "кволі і нікчемні", що у російських військ зараз немає можливості на масштабний наступ на раніше звільнені території, підсумував військовий експерт.

Тим більше, за його словами, за останні 6 місяців окупанти не реалізували жодного масштабного пункту зі свого плану "А", тобто: "від Харкова до Одеси з сухопутним коридором до Придністров’я", "Взяти під контроль Київ" та інше.

Як писав УНІАН, у липні Росія прийняла рішення формувати третій окремий армійський корпус. Очікувалося, що нове ударне угруповання Росія сформує до середини серпня.

Днями волонтери Conflict Intelligence Team повідомили, що Росія почала перекидання нещодавно сформованого третього армійського корпусу. Рух військ і техніки зафіксовано в Ростовській області. На яких напрямках командування планує задіяти солдатів – поки невідомо.

Вас також можуть зацікавити новини: