Микола Волохов назвав Авдіївський напрямок "найгарячішою точкою" у світі / колаж УНІАН зі скріншотів

Бої за Авдіївку (Донецька область) були "пекельними", і на самому Авдіївському напрямку зараз ситуація дуже "гаряча". Командир підрозділу Terra в 3-й окремій штурмовій бригаді Сухопутних військ Збройних сил України Микола Волохов (позивний "Абдулла") заявив, що цей напрямок - найгарячіша "гаряча точка" у світі.

Російські загарбники на Авдіївському напрямку використовують, зокрема, піхоту, ракети, авіацію й хімзброю, вороги фактично ніколи не закінчують штурми, розповів воїн в ефірі телемарафону. За його словами, ефективність дій супротивника досить обмежена.

"Наскільки тут складно? Давайте в порівнянні: свого часу я думав, що Бахмутський напрямок, який є надскладним, - це найскладніше місце російсько-української війни, але коли я приїхав сюди - ця планка підвищилася", - заявив командир з 3-ї ОШБ. На його думку, Авдіївський напрямок є "найгарячішою точкою в світі".

Відео дня

Американський Інститут вивчення війни (ISW) показав свіжу карту бойових дій в Україні, на якій, зокрема, є Авдіївка.

Ось де знаходиться Авдіївка - карта бойових дій / скріншот з understandingwar.org

Вранці 20 лютого Генштаб ЗСУ у своєму зведенні зазначав, що протягом доби наші захисники на Авдіївському напрямку відбили дев'ять ворожих атак біля низки населених пунктів, у тому числі Невельського, Первомайського та Сєверного.

Важливі новини - Авдіївка зараз у центрі уваги

Вороги ще восени 2023 року почали активно намагатися оточити Авдіївку і витіснити з міста українські сили. Противнику вдалося досягти "успіху" на початку 2024-го після величезних втрат унаслідок "м'ясних штурмів" і на тлі того, що Сили оборони України мали "снарядний голод".

16 лютого з'явилася інформація, що РФ відправила на штурм міста навіть ті резерви, які були зосереджені на інших ділянках фронту. 17 числа стало відомо, що українська сторона вивела своїх воїнів з Авдіївки, щоб уникнути втрат.

Повідомлялося, що втрати ворога в боях за Авдіївку становлять 47 тисяч окупантів, серед них безповоротні - 16-17 тис. Варто зазначити, що загальні втрати ворога на 20 лютого 2024 року становлять приблизно 404 950 супротивників.

Вас також можуть зацікавити новини: