Українські бійці борються за Авдіївку / фото 22 окрема механізована бригада

Україна продовжує битися в зруйнованій Авдіївці, попри гостру нестачу зброї. Після багатьох місяців боїв деякі українські солдати в приватному порядку визнали, що місто, місце найважчих боїв за всю війну, може впасти в будь-який момент, пише BBC.

Видання пише, що настрої серед захисників України погіршуються, оскільки втома, розчарування з приводу нестачі зброї і усвідомлення того, що швидкої військової перемоги не буде, - все це бере своє.

Бійці відкрито заявляють про гостру нестачу зброї на Авдіївському напрямку.

Відео дня

"У ворога багато всього, всіх видів техніки, а у нас майже нічого", - сказав один з поранених солдатів.

Військовий хірург, який до війни працював у дитячій лікарні, закликав Захід бути більш рішучим у наданні допомоги Україні: "Тому що (якщо вони цього не зроблять) рано чи пізно їхнім солдатам (також) доведеться боротися проти цього зла, яке вторглося в нашу країну".

Один з бійців припустив, що нестача снарядів була повсюдною і справила серйозний вплив на бойові дії в Авдіївці: "Зараз у нас є два снаряди, але у нас немає до них (вибухових) зарядів... тому ми не можемо ними стріляти. На цей час снаряди у нас закінчилися".

В Авдіївку відправили підкріплення 

Як писав УНІАН, 3-я окрема штурмова бригада підтвердила, що була терміново передислокована для посилення українських військ в районі Авдіївки.

За інформацією бригади, ситуація в місті надзвичайно критична.

Окремі батальйони 3-ї ОШБр вже провели рейд в захоплені росіянами райони Авдіївки, а також завдали критичної поразки двом бригадам росіян.

Вас також можуть зацікавити новини: