Скільки сил РФ тримає на кордоні? / фото ua.depositphotos.com

Росія сформувала "групи прикриття кордону" з Україною, проте вони не в змозі захистити його від проривів із боку Курської, Брянської та Бєлгородської областей.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. За його словами, йдеться про 45 недоукомплектованих батальйонно-тактичних груп "Брянськ", "Курськ" і "Бєлгород", до яких входять 35 тисяч основного особового складу і 1000 - резерву.

"При цьому вони недоукомплектовані танками. Там загалом загальна кількість близько 200 танків, близько 600 ББМ, досить велика кількість артсистем - понад 800. Але це зумовлено тим, що дані групи військ задіяні не стільки для того, щоб оборонятися, скільки для нанесення терористичних артилерійських ударів ствольною артилерією, мінометами, реактивними системами залпового вогню по території України - Харківської та Сумської областей", - пояснив він.

Російських сил критично не вистачає для контролю кордону з неокупованими територіями України протяжністю понад 750 км, каже Коваленко.

"Тобто на одну, грубо кажучи, батальйонно-тактичну групу припадає 16 км фронту, умовно. Але це більш ніж у чотири рази більше від функціоналу повноцінно сформованої, укомплектованої повністю, боєздатної БТГ", - додав експерт.

За його словами, саме тому російські групи не здатні адекватно протидіяти навіть невеликій групі з диверсійно-розвідувальним функціоналом рейдового типу.

Рейди на територію Росії: останні новини

Як повідомляв УНІАН, 12 березня Легіон "Свобода Росії", "Російський добровольчий корпус" і "Сибірський батальйон", які воюють на боці України, почали обмежену спецоперацію на території Росії.

Повідомлялося, що вони зайшли на територію Курської та Бєлгородської областей. Усі ці дні систематично з'являлися повідомлення про бої та обстріли.

Нещодавно російські добровольці оголосили про підняття прапорів у селищах Козинка та Горьківський на Бєлгородщині.

Вас також можуть зацікавити новини: