Рейди повстанців можливі у трьох регіонах Росії, вважає експерт / фото РДК

Бійці "Російського добровольчого корпусу" та легіону "Свобода Росії" мають великі можливості щодо своїх рейдів по прикордонним територіям Курської, Брянської та Бєлгородської областей РФ.

Про це заявив військовий експерт групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в ефірі інформаційного телемарафону. За його словами, російська армія змогла назбирати для охорони кордонів цих трьох своїх регіонів до 17 тисяч військових, чого явно недостатньо, щоб вести ефективні оборонні дії.

"Функціонал російської армії - вони можуть тримати в обороні приблизно 50 кілометрів максимум. Але найцікавіше, який функціонал у РДК та Легіону. У них зараз немає танків, бронетанкових підрозділів, кулаків, немає масштабної підтримки артилерії, авіації. Це невеликі мобільні групи, які достатньо ефективно діють на глибину 3-7 до 10 кілометрів. Але найцікавіше, по якому фронту вони можуть діяти. Вони зараз точково можуть діяти по фронту майже 200 кілометрів. А якщо їх стане більше, а якщо вони отримають танки звідкілясь?", - зазначив він.

Відео дня

Також оглядач додав, що у Білорусі ще гірша ситуація у порівнянні з РФ, адже там кордони захищає трохи більше 2 тисяч військових.

Повстанці на території РФ - що відомо

Нагадаємо, бійці "Російського добровольчого корпусу" разом з легіоном "Свобода Росії" цієї весни здійснили низку рейдів на прикордонні території Російської Федерації. 22 травня вони увійшли у Грайворонський район Бєлгородської, заявивши про намір створити демілітаризовану зону.

У перші дні червня повстанці оголосили про початок другого етапу своїх дій, зайшовши в передмістя Шебекіно та взявши під контроль село Нова Таволжанка.

Вас також можуть зацікавити новини: