Українські захисники обороняють Часів Яр / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Російські війська пробивалися до ліній оборони навколо Часового Яру, але були відкинуті. Концентрація сил там не така велика, як свого часу була навколо Авдіївки, зазначив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі телеканалу "Еспресо".

Він нагадав, що навколо Авдіївки було сконцентровано 80 тисяч особового складу армії РФ і значна кількість бронетехніки. Зараз же, за його словами, у Росії таких сил немає.

"Навколо Часового Яру, який розташований на височині, є фортифікаційні споруди. Були повідомлення, що противник пробивався до цих ліній оборони, але був відкинутий", - заявив він.

Відео дня

Згурець зазначив, що біля Часового Яру росіяни намагаються рухатися за кількома напрямками:

"З півночі від Богданівки та Іванівського, щоб вийти на Часів Яр з півдня, створивши два напрямки можливого оточення Часового Яру. Але це тільки теоретичні припущення, враховуючи напрямки основних атак противника".

Експерт додав, що при цьому головні зусилля росіян сконцентровані навколо і в самому Іванівському.

"Ворог перебуває в північній частині міста, потім іде дорога і ще є південна частина населеного пункту Іванівське. Є інформація, що зараз противник веде бойові дії саме в південній частині, але ці дії відбувалися й раніше... Наразі головним є те, які сили будуть використовувати наші війська для відбиття постійних ворожих атак в Іванівському й довкола Іванівського, щоб унеможливити подальший рух просування росіян до Часов Яру", - пояснив Згурець.

Часів Яр - актуальне

Нагадаємо, співзасновник і аналітик проєкту DeepState Роман Погорілий заявив, що російські війська вже зайшли на висоти Часів Яру на Донеччині, і що ситуація там важка.

Офіцер бригади "Рубіж" Національної гвардії України Володимир Черняк зазначив, що російські війська продовжують наступати на позиції Сил оборони, намагаючись впритул підійти до Часового Яру.

Вас також можуть зацікавити новини: