На Харківському напрямку можлива "показуха" супротивника, вважає полковник української армії / фото УНІАН

Російські окупанти в Україні на Харківського напрямку фактично можуть вдатися до показових дій, а не до самого наступу.

Супротивник зосередив всі сили на Луганській області, тому не може перейти у наступ на Ізюмському напрямку, хоча весь час посилюється, розповів військовий експерт - полковник Збройних сил України Анатолій Кравчук в ефірі одного з каналів.

"…сили ці поки що не дуже великі. Тому я не думаю, що найближчим часом на Харківському напрямку будуть якісь наступальні дії", - зазначив співбесідник.

Відео дня

Експерт додав, що головне завдання окупантів - стримувати підрозділи українських військ лише для того, щоб вони не перейшли з Харківського напрямку та не вдарили на Ізюмському напрямку у ворожий тил.

"…В такому плані там будуть вестися бойові дії, щоб тримати наших там, щоб вони відчували цю небезпеку. Фактично це будуть більше показові дії щодо можливого наступу, ніж сам наступ…", - підкреслив полковник.

Нагадаємо, війська РФ рано вранці 24 лютого вдерлися на українську територію й розпочали повномасштабну війну. Ворог спочатку скидав бомби на військові об'єкти, а потім почав бомбити й цивільну інфраструктуру, зокрема, у Харкові, були жертви та постраждалі.

У червні полковник запасу, військовий експерт Олег Жданов прогнозував, що не варто очікувати наступу окупантів на Харків.

Вас також можуть зацікавити новини: