Триває російсько-українська війна / t.me/modmilby

У російської армії немає сил та засобів для вторгнення з території Білорусі найближчими тижнями, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Черняк, повідомила прес-служба Міноборони.

"Ми бачимо, що Білорусь ніби й підтримує Росію і в той же ж час усіма способами намагається утриматися від приєднання до війни. Ми також бачимо, наскільки Росія на них тисне. За оцінками воєнної розвідки України, білоруські військові будуть змушені підкоритися наказам Лукашенка і можуть бути залучені до вторгнення в Україну. Проте у найближчі два-три тижні ані сил, ні засобів для вторгнення з території Білорусі у росіян не існує", - заявив Черняк.

Ситуація в Білорусі – актуальне

Станом на січень 2023 рік у Білорусі перебувало до 11 тисяч російських військовослужбовців. Там росіяни проводять свої "навчання" й, імітуючи тренувальні вильоти, збирають розвіддані для завдання по Україні ракетних ударів.

Відео дня

Лукашенко віддав військову інфраструктуру республіки у цілковите розпорядження Путіна. Наразі на цих об'єктах білоруси тренують частково мобілізованих окупантів.

На думку розвідки, Лукашенко поки не готовий воювати на боці Росії проти України й "водить Путіна за ніс". Під час зустрічі з главою Кремля білоруський диктатор заявив, що вступить у війну, тільки якщо чужа країна вчинить щодо Білорусі пряму агресію.

Росія готує новий наступ - що відомо

В цей час Росія зосередила всі зусилля на відновленні спроб захопити Донбас до встановленого Путіним терміну - березня. 17 лютого бої тривали на п'яти напрямках.

Разом з тим наступальні дії Кремль веде коштом величезних втрат серед особового складу і техніки. Яскравим прикладом того є провал штурму на Вугледарському напрямку - ЗСУ розгромили цілу 155-ту бригаду морпіхів.

На думку Інституту вивчення війни, Росії вигідно перебільшувати масштаби наступу з метою пропаганди для своєї аудиторії. Це також є частиною ІПСО для українців.  

Однак ЦРУ констатує, що найближчі шість місяців будуть вирішальними у війні і в кінцевому підсумку повинні змусити Путіна змиритися з поразкою і піти на мирні переговори.

Вас також можуть зацікавити новини: