Військовий аналітик не виключає прямого протистояння між державами ЄС та Росією / колаж УНІАН з фото REUTERS та скріншоту

Полковник Збройних сил України - військовий експерт Петро Черник не виключає агресію Росії проти країн ЄС.

У аналітика під час інтерв’ю obozrevatel.com запитали, чи можливе пряме протистояння сил країн Європи з армією РФ, і він відповів, що "від божевільних можна чекати чого завгодно, і виключити такий варіант ніхто не може".

"…Але в частині того, чим воювати, то я не розумію, на що вони розраховують. Це так само, якби неандертальці пробували воювати з професійними найманцями. Перші озброєні списами і кам’яними сокирами, а в других є гелікоптери. Приблизно так виглядає зараз російська армія проти країн НАТО", - зазначив співбесідник.

Відео дня

Війна в Україні проти РФ та загроза розширення агресії росіян - що треба знати

Українська сторона не раз попереджала, що у разі програшу Києва російські окупанти рушать далі, тобто можуть атакувати держави Євросоюзу, які є членами НАТО. Варто зазначити, що у Росії не раз звучали заклики до збройного протистояння з державами Заходу.

Німецька газета-таблоїд Bild, посилаючись на секретний документ Бундесверу (збройні сили Німеччини), писала, що в Альянсі готуються до великого нападу росіян на східний фланг.

Вас також можуть зацікавити новини: