Україна просить у США ракети ATACMS / скріншот

У новому пакеті військової допомоги Україні від США на суму 325 мільйонів доларів можуть бути оперативно-тактичні ракети ATACMS з дальністю пуску до 300 кілометрів.

Таким припущенням заінтригував військовий експерт Олег Жданов, звернувши увагу на особливе формулювання позиції в пакеті:

"Інтрига може бути. Написан: "додаткові боєприпаси для HIMARS". А я нагадаю, що оперативно-тактичні ракети ATACMS із дальністю пуску до 300 кілометрів входить у боєкомплект системи HIMARS. Не хочу забігати наперед, нічого не загадую, але надія жевріє у душі".

Загалом експерт назвав новий пакет допомоги "плановим":

"Сума пакету допомоги менше мільярда, значить йдеться про боєприпаси. Туди увійдуть додаткові боєприпаси для HIMARS, артилерійські снаряди, патрони для стрілецької зброї, протиміни та протитанкові засоби".

Ракети ATACMS для України - останні новини 

Нагадаємо, російський публіцист а опозиціонер з США Андрій Піонтковський висловлював упевненість, що ЗСУ отримають далекобійні ракети ATACMS до "вирішальних битв" у кінці квітня - початку травня. За його словами, Україна активно готується до наступу та проводить відповідні "військові ігри" з американськими військовими.

Раніше Олег Жданов називав три ймовірні першочергові цілі для України після того, як ЗСУ передадуть далекобійні ракети ATACMS. Він вважає, що ціллю №1 напевно стане Кримський міст: "А ціль №2 - логістика залізниці, яка йде з Російської Федерації. З логістикою ще можуть позмагатися аеродроми, які використовує російська авіація для нанесення ударів по Україні".