ЗСУ чекають далекобійні ракети ATACMS / скріншот

Військовий експерт Олег Жданов назвав три ймовірні першочергові цілі для України після того, як ЗСУ передадуть далекобійні ракети ATACMS.

Як зазначив експерт, ціллю №1, ймовірніше за все, стане Кримський міст: "А ціль №2 - логістика залізниці, яка йде з Російської Федерації. З логістикою ще можуть позмагатися аеродроми, які використовує російська авіація для нанесення ударів по Україні".

На думку Жданова, у такому випадку і воювати за окупований Росією Крим "не треба буде особливо": досить обвалити по одному прольоту Кримського моста, а потім планомірно виносити всі військові об'єкти у Криму та бити по російських кораблях у бухтах.

Експерт нагадав, що наочний приклад обвалення моста вже є: "Це можливо, міст не такий міцний, як заявляли Ротенберг і ті, хто його будував".

Ситуація у Криму - актуальні новини

Як писав УНІАН, днями у Головному управлінні розвідки Міноборони України порадили тим, хто працює на Росію, найближчим часом залишити тимчасово окупований Крим

В Об'єднаному координаційному прес-центрі Сил охорони і оборони півдня України заявили, що останні вибухи в Криму, ті ж удари по залізниці в Джанкої, є методом виснаження російської армії і психологічним тиском на неї.

Жителям півострова рекомендували евакуюватися: "Ми акцентуємо на вичистці 20-30-кілометрової смуги. Це говорить про те, що наша робота тут буде максимально активною".