Олексій Данілов / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Російських військ біля кордону недостатньо для повномасштабного вторгнення в Україну.

Таку заяву зробив секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов в інтерв'ю "Настоящему времени".

"Великого скупчення російських військ ми не спостерігаємо. Є певні переміщення військ, але для нас це не критично", – заявив він.

За його словами, для повномасштабного вторгнення РФ потрібно у три-п'ять разів більше військ.

Читайте такожРосія висунула нову вимогу Україні й отримала жорстку відмову"...Потрібно, щоб їх було як мінімум в три, чотири, п'ять разів – набагато більше, ніж є сьогодні. Але чи існує загроза? Звичайно, для нас існує загроза постійно, ми з цією загрозою живемо вже сім років, і для нас не новина, що російські війська знаходяться на території Донецької та Луганської областей. Саме вони ведуть війну проти нашої країни. Якби їх там не було, питання Донецької та Луганської області було б давно закрите. Що стосується ділянок, де є найбільша небезпека, то такі ділянки є в районі Маріуполя, такі ділянки є в районі Донецької та Луганської областей", – додав Данилов.

Можливе вторгнення РФ в Україну

У листопаді Bloomberg опублікувало статтю, в якій говорилося про ризики повномасштабного нападу Росії на Україну. В агентстві зазначили, що в колах американських і європейських дипломатів серйозно схвильовані нинішнім переміщенням російських військ у бік кордону України.

Крім того, в інших ЗМІ почала з'являтися інформація з посиланням на дані супутникових знімків про активне переміщення російських військових до кордону з Україною. 

Це вже друга ймовірна хвиля загострення на російсько-українському кордоні з березня 2021 року. 

Вас також можуть зацікавити новини: