Полковник розкрив деталі можливої деокупації Херсона / фото Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Під час можливої битви з російськими окупантами для деокупації Херсона Збройні сили України будуть намагатися не завдати шкоди цивільним та житловій інфраструктурі.

До деокупації Херсона мешканцям міста потрібно знайти безпечні місця та запастися їжею та водою - запасів має вистачати приблизно на два тижні, розповів колишній радник керівника Донецької обласної державної адміністрації, полковник запасу Роман Світан в інтерв’ю Наталії Мосейчук, повідомляє tsn.ua.

"Оскільки ми маємо високоточну зброю…, будемо намагатися не завдавати шкоди житловій інфраструктурі та мирним мешканцям. Але слід розуміти, що все-таки фронт, що місто буде потрапляти до зони деокупації, тому мешканцям Херсону потрібно запастись водою, їжею, знайти місця, аби протягом приблизно двох тижнів якось себе забезпечити", - сказав співбесідник.

Відео дня

Експерт додав, що після того, як війська України підійдуть до Херсона, жителям краще ні в якому разі не контактувати з супротивником, оскільки вони можуть використати цивільних у якості живого щита, наприклад, під приводом роздачі їжі. Полковник порадив нікому не показуватися на очі.

Світан також попередив, що загарбники можуть замінувати дуже багато місць.

"…Навіть тікаючи через Дніпро, вони можуть залишити після себе дуже багато біди. Тому поки не зайдуть українські війська, поки не розмінують і не знімуть ті подарунки, які після себе залишить російська армія, краще не виходити з безпечних місць", - підкреслив він.

Нагадаємо, рано вранці 24 лютого поточного року російська армія здійснила повномасштабне вторгнення в Україну. Супротивникам, зокрема, вдалося взяти під контроль Херсон. 

Збройні сили України давали гідну відсіч загарбникам - на нашій землі вже ліквідували понад 40 тисяч ворогів.

26 липня мер захопленого Мелітополя Іван Федоров повідомив, що окупанти готуються до можливого контрнаступу українських військових - перекинули у бік Херсона десятки одиниць військової техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: