Максим Жорін повідомив, до чого Росія довго готувалася / колаж зі скріншоту й фото REUTERS

В Україні триває повномасштабна війна, і РФ довго готувалася до того, щоб одночасно здійснювати тиск за різними напрямками.

Супротивники на цьому етапі війни переважно проводять наступальні дії, а українські воїни перебувають в активній обороні, тому одним з пріоритетних та, на жаль, проблемних є питання фортифікацій, написав колишній командир полку "Азов", майор Збройних сил України, заступник командира 3 окремої штурмової бригади Максим Жорін (позивний "Мосе") в Telegram.

"Тиск за різними напрямками одночасно - це до чого Росія довго готувалася, збирала сили. Відповідно і нам потрібно реагувати на ці умови", - зазначив він. Захисник нашої держави додав, що фортифікаційні споруди необхідно будувати по всій лінії фронту, а не лише в найактивніших точках.

Відео дня

Скільки триває війна в Україні, і що сьогодні варто знати

Росіяни здійснили повномасштабне вторгнення на українську землю рано вранці 24 лютого 2022 року, але фактично війна з росіянами розпочалася ще на початку 2014 року - тоді РФ окупувала Крим та вдерлася на частину Донбасу.

Увечері 13 березня Генштаб ЗСУ повідомив, що упродовж минулої доби між нашими воїнами та росіянами відбулось 70 бойових зіткнень. У Генштабі зазначили, що ворог атакував майже на всіх напрямках фронту. Зокрема, "гаряче" було на Авдіївському напрямку

Командир 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади, полковник ЗСУ Еміль Ішкулов говорив, що росіяни мали перевагу у FPV-дронах, тому воїнам було тяжко донести будматеріали, необхідні для облаштування позицій.

Вас також можуть зацікавити новини: