Доказів воєнних злочинів РФ стає дедалі більше. Вдерся на українську землю. Грабував, убивав та нищив майно українців. І все це - описав на папері. 

Журналісти ТСН розповіли про рукописний щоденник окупанта. Його передали армійці, які брали участь у звільненні Харківщини.

На сторінках щоденника - злочини армії Кремля, які та коїла в Харківській області від початку повномасштабного нападу. 

Ці свідчення окупанта вмістилися на 10 сторінках. У них він описує удари з "Градів" по харківській Салтівці: "Це було жахливо, але це було красиво. Я запам'ятав це на все своє життя. У пам'яті я відклав це як "кривава ніч".

Російський солдат - 20-річний вояка з Пскова з псевдо "Пес". Це був військовослужбовець контрактної служби у складі розвідбатальйону. Він зізнавався у щоденнику, що це його перша гаряча точка.

Ледь не в кожному рядку він описує, як росіяни нещадно мародерили в українських селах на Харківщині. Також він зізнається, що цікавиться ножами та зброєю. З'ясувалося, що й зошит, в який він записує свої злочини, - теж крадений. 

Українські військові зізналися, що "задвохсотили" автора цього кривавого щоденника.

Як пояснює графолог Сергій Гонгало, окупант, який вів щоденник, нікого не цікавив, йому не було з ким поговорити, тому виливав все на аркуші паперу. 

Раніше після звільнення Катюжанки Київської області в місцевій школі знайшли щоденник російського військового, ймовірно, офіцерського рангу, в якому він розмірковував про те, навіщо він приїхав в Україну і вихвалявся допитами українців.

Вас також можуть зацікавити новини: