Ситуація на Донбасі на 23 грудня / ООС

Протягом минулої доби, 22 грудня, бойовики РФ на Донбасі 9 разів порушили режим припинення вогню. Бойових втрат чи поранень серед українських захисників немає.

Читайте такожВ українському МЗС пояснили Путіну, як він може допомогти окупованому Донбасу

Як повідомляється у ранковому зведенні штабу ООС, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти знову використали заборонене озброєння і застосували проти українських захисників неподалік Водяного, що на Приазов’ї, артилерійські системи 122-го калібру. На цьому ж напрямку ворог ще кілька разів відкривав вогонь, але вже з гранатометів різних систем та здійснив дистанційне мінування місцевості мінами ПОМ-2 у кількості 8 одиниць за допомогою ПКМ-1.

Відео дня

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» неподалік Луганського та Південного збройні формування РФ застосували міномети 120-го та 82-го калібру, а біля Південного – вели вогонь ще й з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Обстріли були неприцільними та не несли загрози українським бійцям, тому вогонь у відповідь вони не відкривали. 

Від початку поточної доби, 23 грудня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігається тиша.

Більше новин про війну на Донбасі