Заблоцький вказав, що росіяни будують кораблі / фото УНІАН

Україна знищила третину Чорноморського флоту Російської Федерації і кількість суден має наближатися до критичної точки. Водночас Москві вдається поповнювати корабельний склад.

Військово-морський експерт Defence Express Володимир Заблоцький зазначив, що окупанти продовжують будувати кораблі, зокрема й на заводах у тимчасово окупованому Криму.

"Вони використовують заводи в окупованих Керчі та Феодосії. Той же "Сергій Котов" і ще два кораблі там були побудовані, ще два будуються. Вони будують малі ракетні кораблі типу "Каракурт". А також перекидають із Каспійського моря і Зеленодольська. Десь півтора десятка кораблів вони точно отримали в Чорному морі за час війни", - розповів експерт в інтерв'ю РБК-Україна.

Відео дня

Зазначається, що з Каспійського моря і Зеленодольська росіяни перекидають кораблі внутрішніми водними шляхами через судноплавний канал Волга-Дон до Азовського моря.

Знищення флоту Росії - останні новини

Після повномасштабного вторгнення Росії 2022 року українці значно почистили лави Чорноморського флоту РФ, не маючи власного флоту. Так, потоплено або пошкоджено чотири російські десантні кораблі, крейсер, підводний човен, корабель постачання, кілька патрульних катерів і малих десантних кораблів, а тепер ще й два ракетні корвети.

Представник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук заявив, що українські військові знищили третину з 80 військових кораблів Чорноморського флоту РФ, а також "досить багато" суден пошкодили.

Водночас аналітики зазначили, що кількість пошкоджених ЗСУ російських кораблів, зокрема й тих, що зараз перебувають на ремонті, насправді більша, а на ходу в окупантів лише п'ять великих десантних кораблів .

Вас також можуть зацікавити новини: