Зараз вирішується доля Криму / фото ua.depositphotos.com

Звільнення Криму військовим шляхом - цілком реальна мета для ЗСУ, однак для початку потрібно домогтися успіхів в районі Токмака і вирішити питання з Кримським мостом. Після росіянам доведеться бігти або просити про переговори, заявив військовий експерт Юрій Федоров.

"Долю війни вирішують невеликі залізничні вузли під назвою Волноваха, Токмак. Там вирішується доля Криму насправді. Тому що якщо сухопутні шляхи в Крим перерізані, а про це свідчить вся історія воєн, закриті якщо сухопутні шляхи постачання, то все, Крим можна здавати. Чим раніше, тим більше військ можна врятувати, тому що постачати морським шляхом - це крапля в морі, неможливо", - сказав він в ефірі.

Федоров упевнений, що якщо Токмак буде взятий, а Кримський міст обрушений, але окупантам буде нічого більше робити на півострові.

"Два шляхи постачання Криму залізничних і загалом є автомобільний по березі Азовського моря. Але автомобільним шляхом багато доставити важко, вся російська логістика і військові постачання розраховані на залізничну комунікацію. Чому, скажімо, на Донбасі російським військам відносно легко воювати? Тому що під їх контролем знаходиться розвинена густа залізнична мережа, яка пов'язана з Росією кількома серйозними лініями з Ростовською областю, через Бєлгородську і так далі. Там проблеми з логістикою набагато слабкіші і набагато менш значущі, ніж проблема з логістикою на півдні України, а особливо в Криму", - додав він.

Ситуація зі звільненням Криму - подробиці

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна повертатиме Крим військовим шляхом, тому що інших варіантів поки немає.

"Більш того, ми його будемо звільняти. Швидше за все це буде відбуватися військовим шляхом, якщо країна-агресор до цього часу не зрозуміє, що їй треба піти з нашої території. Іншого варіанту у нас немає", - сказав секретар РНБО.

Голова Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов загадково анонсував, що "днями" український народ "побачить", як у Криму знищують загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: