Росія продовжує зазнавати великих втрат у війні з Україною / фото МО РФ

Варіанти нових великих наступів Росії ніхто не скасовував. Країна-агресорка зосередила великі резерви, зауважив директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко в ефірі телемарафону.

Наразі Кремль зосередився на відносно невеликих ділянках фронту на Донбасі, але разом з тим РФ накопичила багато живої сили й техніки: "Можливо, вона (техніка) не новітня, але вона є, і вона достатньо велика. Плани щодо широкомасштабного наступу насправді ніхто не скасовував".

За словами Денисенка, начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов досі мислить категоріями "24 лютого". "Все те, що ми бачимо зі зміною військових округів РФ, остаточне затвердження керівників цих округів говорить про те, що Герасимов з Генштабу ЗС РФ продовжує мислити категоріями умовного 24 лютого", - сказав експерт.

Відео дня

Денисенко додав, що РФ, імовірно, готує масштабні наступальні операції на півдні й сході України з метою оточення великих угрупувань українських сил: "Думаю, що їм нічого не вдасться, але те, що вони розробляють такі плани, я у цьому більш ніж впевнений".

Росія готує новий наступ - що відомо

В цей час Росія зосередила всі зусилля на відновленні спроб захопити Донбас до встановленого Путіним терміну - березня. 17 лютого бої тривали на п'яти напрямках.

Разом з тим наступальні дії Кремль веде коштом величезних втрат серед особового складу і техніки. Яскравим прикладом того є провал штурму на Вугледарському напрямку - ЗСУ розгромили цілу 155-ту бригаду морпіхів.

На думку Інституту вивчення війни, Росії вигідно перебільшувати масштаби наступу з метою пропаганди для своєї аудиторії. Це також є частиною ІПСО для українців.  

Однак ЦРУ констатує, що найближчі шість місяців будуть вирішальними у війні і в кінцевому підсумку повинні змусити Путіна змиритися з поразкою і піти на мирні переговори.

Вас також можуть зацікавити новини: