Херсон окупували російські війська / фото REUTERS

Почалася нова доба протистояння російським загарбникам. Херсон перебуває у тимчасовій окупації.

УНІАН в режимі онлайн розповідає, що відбувається у Херсоні та області в середу, 4 травня:

21:01 Російські військові відпустили секретаря Новокаховської міської ради Дмитра Васильєва. Його тримали у полоні 46 днів.

Відео дня

20:58 Херсонський журналіст поділився знімками, як у ці кілька днів без зв'язку люди намагалися її зловити.

Херсон сьогодні: що відбувається у місті та області 4 травня

19:19 Херсонський водоканал не планує проводити тривалі ремонтні роботи у наступні два тижні. Підприємство надаватиме послуги водопостачання та водовідведення у штатному режимі. Термін подачі показників лічильників подовжено до 6 травня включно.

19:12 Вечірнє зведення від Генерального штабу ЗСУ На Південнобузькому і Таврійському напрямках війська РФ ведуть бойові дії з метою утримання тимчасово зайнятих територій та створення умов для активізації наступальних дій у напрямках "Херсон – Миколаїв" та "Херсон – Кривий Ріг"

18:43 Начальником юридичного відділу окупаційної влади Каховки призначили Олександра Сухомлина. Він є колишнім співробітником Каховського об’єднаного військкомату. Восени 2018 року Сухомлина та ще одного співробітника військкомату викрили на отриманні хабара у 800 доларів за звільнення від призову від одного з призовників.

18:33 У школах Скадовська закінчили навчання. 2 травня офіційно завершилося навчання школярів у Скадовській ОТО. Про це повідомив мер Скадовська Олександр Яковлєв. "Всі випускники отримають документи про утворення державного зразка". Нагадаємо, у школах Херсона навчання закінчилося 30 квітня.

Херсон сьогодні: що відбувається у місті та області 4 травня

16:34 У Новій Каховці 9 травня люди збираються вийти на мітинг з жовтими стрічками "Нова Каховка – це Україна!" на противагу заходам, які цього дня запланували колаборанти.

16:09 На кордоні Миколаївської та Херсонської областей бої тривають цілодобово. Не так, як на сході України, але теж дуже щільно. Про це під час брифінгу від Ukraine Media Center повідомив голова ОДА Віталій Кім. Він зазначив, що протягом доби на Херсонському та Миколаївському напрямках противник продовжив "інженерне покращення своїх позицій". "Активних наступальних дій окупанти не вели, але продовжили обстріл за допомогою артилерії, зокрема одного з районів обласного центру. Вони зміцнюють свою оборонну лінію, вона там є. Дуже міцна. Вони роблять додаткові зміцнення", – наголосив він. Що стосується ворожих втрат, то це 47 осіб особового складу, 15 одиниць техніки, серед якої два безпілотники-розвідники та радіолокаційна станція.

Херсон сьогодні: що відбувається у місті та області 4 травня

15:23 Внаслідок артобстрілу військовими РФ Високопільської та Кочубеївської громад загинула жінка, щонайменше шість людей травмовані. Обласна прокуратура відкрила кримінальні провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни.

15:09 Розповідають місцеві мешканці.

Херсон сьогодні: що відбувається у місті та області 4 травня

13:40 У Каховці так звана "влада" вимагає від підприємців пройти до 15 травня реєстрацію та отримати дозвіл на господарську діяльність.Тим хто не зареєструється заборонять працювати, повідомив депутат облради Сергій Хлань.

13:12 У селі Козачі Лагері Олешківської громади російські військові вночі обстріляли дитячий садок, повідомив Олешківський міський голова Євген Рищук.

12:43 Голова Чаплинської селищної ради (окупована частина Херсонської області) Олексій Фаустовсклав повноваження — "через стан здоровʼя". Він зазначив, що залишається у селищі та за потреби люди можуть звертатись до нього за допомогою.

12:23 Всі оператори відновили мобільний зв'язок у Херсоні та області, повідомив на брифінгу голова Держспецзв'язку України Юрій Щиголь.

11:44 Перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський говорить, що якщо жителі Херсонщини будуть стійкими та ігноруватимуть процес запровадження рублевої зони на окупованій території, то у військових РФ та колаборантів нічого не вийде.

11:14 У Херсонській області запрацював lifecell.

09:34 За уточненою інформацією під час обстрілу військовими РФ Кочубеївської громади поранені шість людей: двоє отримали важкі поранення голови, четверо - легші поранення кінцівок. Загинула жінка 1966 року народження.

09:14 Зранку 4 травня у кількох населених пунктах Херсонщини з'явився інтернет. Зокрема у Новотроїцькому, Скадовську, Херсоні.

06:00 За повідомленням місцевих Телеграм-каналів, ночі на Херсонщині було чутно вибухи. Що саме стало їх причиною - поки не відомо.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Росією Херсоні частково відновили доступ до інтернету. Тільки працює він тепер не через українську телекомунікаційну інфраструктуру, а через російську. Про це свідчать дані моніторів NetBlocks, який підтвердили серію серйозних збоїв у роботі інтернету в Херсоні за останні дні.

Вас також можуть зацікавити новини: