Що відбувається в Києві та області сьогодні? / фото УНІАН, Владислав Мусієнко

Почалася нова доба героїчного протистояння українського народу російським загарбникам.

Ситуація в Києві та області-онлайн-трансляція нижче:

21:22 Після переговорів Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прогулялися центром Києва. Зокрема, вони пройшлися Хрещатиком, Майданом Незалежності, Алеєю Героїв Небесної Сотні. Володимир Зеленський показав гостю меморіал полеглим героям.

Відео дня

21:02 Фахівці провели заміри та зафіксували аномально високі показники радіаційного фону в Рудому лісі, де російські солдати рили окопи. Як повідомляють в "Енергоатомі", деякі показники в 10-15 разів, а то й у 160 разів вищі за норму.

19:50 Британія поставить Києву 120 одиниць бронетехніки та протикорабельні комплекси, заявив Борис Джонсон. Крім того, Британія надасть Україні кредитні гарантії на додаткові $500 млн за лінією МВФ, повідомив британський прем'єр.

19:11 Іноді й у передмісті чути вибухи. Не лякайтесь! На звільнених територіях сапери Сил оборони України продовжують знаходити та знешкоджувати велику кількість боєприпасів та нерозірваних снарядів. Окупанти залишають пастки в різних місцях. Вибухівки знаходять у цивільних автомобілях, на вхідних дверях, дитячих іграшках, інших предметах, тілах людей та тварин та на місцевості.

18:44 У Бучі продовжують ексгумувати тіла загиблих, у більшості з них вогнепальні та осколкові поранення від вибухів. Кожне тіло оглядають судмедексперти, криміналісти, слідчі та прокурори. У місті налічується вже понад 300 загиблих.

18:27 Київ. На алеї поряд із метро Шулявка з'явилися українські міста-герої.

17:30 На Київщині ремонтують трофейні Т-72Б3М, БМД-4 та БТР-82. В Україні опанували ремонт захоплених російських модернізованих бронетранспортерів та танків. Зокрема, зараз відновлюють танки Т-72Б3М, БТР-82А та сучасні російські БМД-4.

16:59 У Києві розпочалася зустріч прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона з президентом України Володимиром Зеленським.

16:22 Звільнене місто Ірпінь (відео).

16:09 У Києві чоловік ошукав волонтерів на понад 1,3 мільйона гривень. Детальніше.

15:46 Романівський міст в Ірпені запрацює вже завтра. Зараз це тимчасовий, насипний міст, який дозволить рух, постачання гуманітарної допомоги та допоможе пришвидшити відновлення міста Ірпінь. Згодом міст буде відбудований повністю - повідомляє Андрій Єрмак.

15:01 "Під Києвом облаштовуються нові рубежі оборони на випадок можливого повторного наступу російських військ та їх уже займають ЗСУ", – голова Київської ОВА Олександр Павлюк.

13:54 Закарпаття відправило до Ірпіня модульні будинки для постраждалих від війни.

13:25 У Києві Цифровому можна повідомити про пошкоджені та зруйновані внаслідок війни будинки, школи, лікарні та інші об'єкти. Щоб дати свідчення: 📌 Виберіть "Свідоцтво про руйнування" 📌 Натисніть "Довести показання" та заповніть форму Також у додатку можна повідомити про особисті матеріальні втрати внаслідок війни. Свідчити можуть не лише мешканці Києва, а й усі громадяни України.

13:18 Багато російських вбивць, що звірствували в Бучі та Ірпені, вже знайдено.

13:12 У мешканця Василькова співробітники поліції виявили та вилучили гранату Ф-1, штик-ніж та наркотичні речовини. Чоловіка затримано у порядку ст.208 КПК України.

12:47 У Києві продовжують виявляти диверсантів та зрадників українського народу. 📍Солом'янський район. Інспектори звернули увагу на чоловіка, який порушував комендантський час. У телефоні затриманого патрульні виявили фотоблок-пости та обстріляні ракетами об'єкти. 📍А під час несення служби на блок-посту у Дніпровському районі міста увагу патрульних привернула пасажирка ВАЗ, яка поводилася дуже нервово. Жінка виявилася громадянкою Росії. У її телефоні інспектори побачили відео переміщення військової техніки ЗСУ, яке вона посилала у ґрати. Ще одного зловмисника інспектори затримали у Подільському районі, недалеко від позицій ЗСУ. Затриманий виявився любителем російської пропаганди. Усіх їх передали до СБУ.

12:37 Міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до країн-партнерів із зруйнованого російськими загарбниками Гостомеля. 

12:00 Центральний будинок культури Ірпіня

11:57 Патрулі Національної гвардії які несуть службу у звільнених районах Київської області за сутки, 8 квітня, затримали та передали працівникам поліції Ук 3 особи за підозрою у мародерстві (м. Ірпінь). Також чи не щодня бійці находять вибухонебезпечні пристрої, зброю та набої на території деяких населених пунктів. Зокрема, у Гостомелі гвардійці виявили 1 ПЗРК "Ігла", 1 ПЗРК "Фагот", 2 гранати без запалів (РГД-5, Ф-1), 4 постріли до ЗУ, 1 танковий боєприпас, 2 мішки з порохом. Крім цього виявлено 1 труп людини.

11:10 Діти грають із собакою у місті Буча на Київщині.

11:09 Без паніки! Численні вибухи, які лунають у Києві, - це наслідки розмінування територій в області. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Київської ОВ Олександр Павлюк

10:45 "У них усі будинки з цегли, ноутбуки та нутелла в кожному будинку – не може бути", - у Бородянці.

10:33 Не можна виключати, що Київ та Одеса будуть напрямом наступних атак Росії, – МВС У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що поки що не можна виключати того, що росіяни можуть знову спробувати атакувати Київ. Ще одним напрямком потенційного настання є Одеса.

10:25 Нове відео з Ірпеня.

10:21 У Києві поновила роботу станція метро "Берестейська". Тепер поїзди їздять так: Червона лінія: від станції "Академмістечко" до станції "Театральна"; Синя лінія: від станції "Героїв Дніпра" до станції "Теремки"; Зелена лінія: від станції "Сирець" до станції "Червоний хутір" з пересадкою на станції "Видубичі"

10:18 Ще одна жахлива історія із Бучі… Жінка розповідає, як рашисти розстріляли її сина в авто. Він приїхав із Києва, щоб забрати її. Убита горем мати розповіла, що її родина у 2014-му році втекла з Донецька від "російського світу" під Київ.

10:03 Знайомтесь - це німецька вівчарка Харті.

9:26 Злочини рф, вчинені в період повномасштабного вторгнення станом на 09.04.2022.

9:24 Втрати ворога станом на 09.04.2022

9:15 Дуже багато будівель заміновано. Випадки жахливі. Є тактика підриву, – міністр щодо ситуації у Київській області. Про кількість жертв російської агресії серед мирного населення на Київщині можна буде говорити за кілька тижнів. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

9:12 У Києві зменшиться кількість блокпостів, а зброю видаватимуть не усім добровольцям Крім тероборони, на блокпостах у столичному регіоні несуть службу ще й добровольчі підрозділи територіальних громад. Про це на брифінгу розповів керівник Сил територіальної оборони ЗСУ, бригадний генерал Юрій Галушкін. Зараз Сили тероборони разом із військовими адміністраціями Києва та Київської області упорядковують діяльність таких формувань.

9:11 У Києві запустили чотири тролейбусні маршрути – № 3, № 8, № 9К та №17 № 3 від Залізничного масиву до Палацу спорту; № 8 від вулиці Смілянської до площі Льва Толстого; № 9К від вулиці Кадетський Гай до Палацу спорту; № 17 від площі Космонавтів до площі Льва Толстого. Загалом у Києві на 62 автобусних маршрутах курсують 132 автобуси, на 8 трамвайних маршрутах – 35 трамваїв. Також працюють приватні перевізники на 31 маршруті.

06:30 Ніч у Києві пройшла спокійно, без повітряних тривог

04:09 У Бучі, на Київщині, проходила ексгумація тіл загиблих мирних жителів. Трупи діставали під крики людей, які впізнавали своїх родичів.

02:36 В ООН заявили, що не відчувають оптимізму з приводу можливості припинення вогню і зупинки бойових дій в Україні.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш відправив Гріффітса в Москву і Київ, щоб вивчити можливість введення режиму припинення вогню – це могло б лягти в основу для переговорів про припинення війни.

01.38 За даними розвідки, окупанти можуть знову спробувати взяти Київ.

"Вони планують наступати в першу чергу на Харків. Вони спробують добити місто Маріуполь і тільки після цього можуть спробувати ініціативно наступати на Київ", - розповів начальник військової розвідки України Кирило Буданов.

Війна в Україні 2022

Росія почала повномасштабне вторгнення в незалежну Україну вранці 24 лютого. Спочатку окупанти завдавали ударів по об'єктах критичної інфраструктури. Потім почалася атака на житлові будинки, є жертви серед мирного населення і втрати серед ЗСУ.

На початку березня українські військові звільнили від окупантів Київську область. Бачене в передмістях Києва шокувало весь світ-російські окупанти розстрілювали мирне населення і знущалися з нього. Багато тіл у Бучі були знайдені із зав'язаними за спиною руками. Ці звірства вже називають Бучанською різаниною.

Вас також можуть зацікавити новини: