Спецпідрозділ знищив заступника начальника штабу "Вагнер" / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Командир спецпідрозділу "Хорт" Павло Патарецький розповів, як його бійці ліквідували бойовиків ПВК "Вагнер".

Про це йдеться у дописі на Facebook-сторінці спецпідрозділу.

За словами Патарецького, його група розбила "вагнерівців" минулого місяця.

Відео дня

"Це сталося на початку вересня, коли був перший контрнаступ на херсонському напрямку. Наша група розбила їх. Ми знали, що там серйозні люди, бо і озброєння було відповідне. Окрім того, вони були під прикриттям воєнної поліції, всі були офіцери", - зазначив командир.

Він додав, що після злому мобільників окупантів вдалося дізнатись, кого ж вони насправді ліквідували.

"Ми вилучили мобільні телефони, наші служби зламували їх протягом місяця. Коли вдалося підібрати код, було розкрито усі дані: листування, фотографії, інші розвіддані. Ми тоді зрозуміли, хто це був насправді. Хоча мені вже тоді з перехоплень говорили, що накрили серйозну групу із серйозними представниками", – поділився деталями "Булат".

ПВК "Вагнер" на війні проти України

24 лютого російські окупанти розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Серед тих, хто взяв участь у військових діях на українській території опинились бойовики ПВК "Вагнер".

Через значні втрати, "вагнерівці" почали вербувати до себе ув'язнених.

У вересні в мережі з'явилося відео, на якому Євген Пригожин особисто агітував "зеків" в одній з колоній суворого режиму. Тоді він заявив, що воювати підуть "або ПВК і зеки, або ваші діти".

Пізніше російські ЗМІ розкрили, що Пригожин завербував більше тисячі в'язнів, а також маніяка-канібала, який відбував покарання в одній з в'язниць у російському місті Саратов.

25 жовтня з'явилася інформація, що у "Вагнер" беруть ув'язнених, які страждають ВІЛ і гепатит C.

28 жовтня стало відомо, що бійці українського спецпідрозділу "Хорт" під час бойового завдання ліквідували заступника начальника штабу найманців ПВК "Вагнер".

Вас також можуть зацікавити новини: