Це літо стане вирішальним для обох Владимирів / фото УНІАН

Це літо є вирішальним для результату війни між Росією та Україною і для подальшої долі президентів двох країн - Володимира Путіна і Володимира Зеленського. Про це пише Bloomberg.

Так, російський диктатор після 17 місяців війни несподівано опинився в ситуації, коли йому доводиться турбуватися про внутрішню безпеку в країні після заколоту найманців "Вагнера".

На тлі явного невдоволення російських еліт, все більше побоюються російської поразки у війні, з поля зору зникли деякі вищі генерали. Зараз спецслужби з'ясовують, чи мали вони причетність до заколоту лідера найманців, який мав на меті зняття російського міністра оборони і глави Генштабу.

Відео дня

"Вибухи, що пошкодили флагманський міст Путіна в Криму сьогодні, відповідальність за які Росія поклала на Україну, посилили почуття зневіри, а крах угоди по зерну в Чорному морі створює додаткову напруженість", – констатує Bloomberg.

Водночас видання пише, що для українського керівництва ситуація теж непроста.

"Зеленський знає, що до осені йому потрібно буде продемонструвати щось суттєве у військовому контрнаступі, який повільно і насилу просувається на сході і півдні України після місяців підготовки і зброї на мільярди доларів, поставленого міжнародними союзниками Києва", - йдеться в статті.

"Хоча президент США Джо Байден сказав, що економічні та політичні втрати для Росії означають, що Путін "вже програв війну", Україна знає, що тільки бойові успіхи допоможуть їй повернути територію і зміцнити свої позиції в будь – яких майбутніх переговорах з припинення конфлікту", - стверджують автори публікації.

Український контрнаступ - останні новини

За даними The New York Times, українське командування змушене було змінити тактику дій ЗСУ через великі втрати, понесені в перші дні контрнаступу. Замість спроб механізованого прориву ворожої оборони ЗСУ тепер зосередилися на артилерійському виснаженні ворога.

Видання констатує, що головною проблемою для українських сил в ході контрнаступу стало тотальне мінування місцевості військами країни-агресора. Також ЗСУ заважає відсутність підтримки з повітря і глибока мережа оборонних споруд, побудованих росіянами.

Вас також можуть зацікавити новини: