Андрусів заявив, що ЗСУ потребують авіації та артилерії / УНІАН

Збройні Сили України до кінця літа можуть повністю зупинити російський наступ, однак про деокупацію територій в ці терміни мова, ймовірно, не йде.

Таку думку озвучив "Обозревателю" радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів.

Він також закликав жителів Слов'янська евакуюватися, спрогнозувавши погіршення ситуації там. При цьому Андрусів уточнив, що окупація або взяття міста в кільце найближчим часом неможливі, але зростає загроза обстрілів.

Відео дня

"Прориви малоймовірні. На жаль, дуже велика загроза масштабних обстрілів цивільної інфраструктури. Тому я закликаю всіх, хто може, все-таки евакуюватися", - порадив він.

Прогнози контрнаступу влітку Андрусів назвав необґрунтованими.

"На жаль, я не бачу перспектив наших потужних контрнаступів. У нас можуть бути успішні контрудари, якісь прориви. Тому що успішний контрнаступ ґрунтується на двох складових: авіація і артилерія. А з цим у нас, на жаль, не все так добре, як нам обіцяли", - пояснив він.

Проте, Андрусів вірить, що ворога за цей період буде зупинено.

"Я не бачу з нашого боку можливостей великих контрнаступів. Але я сподіваюся, що нам буде достатньо сил, щоб просто зупинити їх просування", - резюмував він.

Раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що перші "видимі результати" контрнаступу ЗСУ на окупованій території Херсонської області будуть вже в серпні.